K800_Vecka 18c 146

Den 07. maj var det dags även i Eringsboda: företagarna på landsbygden runt Eringsboda (och längsen del av Utvandrarnas Väg) sammanslöt sig under Blonstrande Bygdens regi till en fantastisk presentation av verksamheterna utanför stadsregionerna. I Ronneby Brunns festmiljö som också var kuliss för underhållning både för barn och vuxna informerade sig närmare tretusen besökare i strålande solsken om ett mycket varierande företags- och föreningsliv.

Vår ordförande Dieter med familj passade på och informerade de intresserade om föreningens arbete och innehåll, delade ut broschyren och erbjöd souvenirartiklar med utvandrarloggan. Tyvärr stod bordet inomhus så att sommarvädret inte nådde fram så riktigt, men glasäpplet lyste och drog uppmärksamhet på sig: ”Det var kärlek på första ögonkast”, kommenterade en glad ny ägare till vår Kristina-Astrakan. En fin – omvänd – reminiscens till Mobergs utvandrarnas mottagning i Amerika (ni vet: Kristina fick ta emot sitt första amerikanska äpple) uppstod vid mötet med syriska migranter som erbjöd besökarna olika maträtter från sitt hemland.